Det är i klubben som vi möts

Den lokala klubben är hjärtat för verksamheten - det är i den som medlemmarna möts. Det finns över 1000 Y´s Men-klubbar världen och minst lika många klubbprogram. Men gemensam är värdegrunden samt att man genom klubbverksamheten ska understödja socialt och humantärt arbete med inriktning på barn och ungdomar.

Den mest naturliga vägen är genom insamlingsarbete. Men även mer handfast arbete som att assistera som ungdomsledare scouterna eller vara "fadder"/rastmorsa har också sitt värde. I Sverige är arbetet med att sälja julkalendrar ryggraden för många klubbar, som i lilla Ulricehamn där den lokala klubben varje år säljer 3000 kalendrar. Andra exempel på inkomstinbringande verksamheter är en större hantverksmarknad i Jönköping, medan i Örebro arrangerar den lokala klubben en julmarknad och i Järfälla och Lund loppmarknad. I Göteborg bjuder man på sopplunch.

Du som är är intresserad av vår verksamhet är välkommen ta kontakt med närmaste klubb och dess president! Vi vill gärna bli fler och det finns alltid utrymme för den som vill vara med i en Y´s Men´s Club!

Välkommen

Y´s Men and Women´s club of Bethlehem Palestine

Skriven av Bo Rybrand.

Den 6 april 2013 chartrades debba klubb som finns i Beit Sahour. Själva charterhögtiden hölls på YMCA´s anläggning i Beit Sahour. Klubben har från start 17 nya medlemmar som invigdes i klubben med sedvanlig utdelning av nålar,charterbrev och ljuständning.

Klubben är tillsammans med klubben i Östra Jerusalem en "indepenent Club" i region Sverige. Vi önskar klubben välkommen in i Y´s Men´s gemenskap!

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet