Det är i klubben som vi möts

Den lokala klubben är hjärtat för verksamheten - det är i den som medlemmarna möts. Det finns över 1000 Y´s Men-klubbar världen och minst lika många klubbprogram. Men gemensam är värdegrunden samt att man genom klubbverksamheten ska understödja socialt och humantärt arbete med inriktning på barn och ungdomar.

Den mest naturliga vägen är genom insamlingsarbete. Men även mer handfast arbete som att assistera som ungdomsledare scouterna eller vara "fadder"/rastmorsa har också sitt värde. I Sverige är arbetet med att sälja julkalendrar ryggraden för många klubbar, som i lilla Ulricehamn där den lokala klubben varje år säljer 3000 kalendrar. Andra exempel på inkomstinbringande verksamheter är en större hantverksmarknad i Jönköping, medan i Örebro arrangerar den lokala klubben en julmarknad och i Järfälla och Lund loppmarknad. I Göteborg bjuder man på sopplunch.

Du som är är intresserad av vår verksamhet är välkommen ta kontakt med närmaste klubb och dess president! Vi vill gärna bli fler och det finns alltid utrymme för den som vill vara med i en Y´s Men´s Club!

Välkommen

Stockholm-Bromma Y's Men´s Club, Stockholm

Skriven av Super User.

Y’s Men’s Club Stockholm-Bromma bildades första gången 1966 men lades ned 1974 och medlemmarna gick över till klubben i Järfälla. Bromma-klubben återuppstod igen och chartrades 27 oktober 1979. Förrättare var dåvarande Regional Director Lars-Gustaf Winberg.
Antalet medlemmar är just nu 23 st.

Huvuddelen av de pengar som klubben genom olika aktiviteter samlar in går till internationella hjälpprojekt som administreras av kontoret i Genève. Oftast är det samhällsutvecklande projekt samt hjälp till självhjälp.
Några exempel är byggande och drivande av skolor och barnhem, stöd till utsatta familjer, minoritetsgrupper och yrkesutbildning av kvinnor – allt i den tredje världen.
Hjälpverksamheten i Stockholm består huvudsakligen av ekonomiskt stöd till Bromma KFUK-KFUMs scout- och idrottsverksamhet samt ledarutbildning, vidare även insatser i form av arbet.  Klubben har sedan många år ett fadderbarn i SOS Barnbyn Freetown i Sierra Leone.


Hur finansierar klubben sin verksamhet?
Förutom medlemsavgift sker finansiering huvudsakligen genom lopp- och julmarknader. Loppmarknadsföremålen får klubben till stor del till skänks och vid julmarknaderna säljes bl.a. bröd som bakats av medlemmarna. Klubben serverar också en jullunch.

Övriga aktiviteter
Utöver de inkomstinbringande aktiviteterna arrangerar klubben olika typer av studiebesök och föreläsningar för att skapa en trivsam och kamratlig samvaro mellan medlemmarna. Detta sker i viss samverkan med studieförbundet SENSUS. Dessa aktiviteter ger även god möjlighet till personlig utveckling.
Klubben samlas normalt onsdag eftermiddag eller kväll varannan vecka. I de fall det inte sker ”på stan” träffas medlemmarna i Bromma KFUK-KFUMs lokal Gustavlundsvägen 168 A i Alvik ca 5 min promenad från tunnelbanestationen.

Program hösten 2015

26 Sept. On 12.00       Terminsstart-medtag matsäck Millesgården

10 Sept. To 14.00        Årsmöte obs tiden. Värd Margareta   Alvik

Öppet                          Programförslag om vi kommer på något

25 Sep. 08.00-16.00    Loppmarknad i Vällingby                   Vällingby

10 Okt. Lö 14.00          Höstfest hos Ingrid som vanligt          Döbelnsgatan 42

21 Okt. On.                 Programförslag?

4 Nov. On.  14.00        Hasse visar bildspel om Örby skola 100 år. Värd Inger             Alvik

21 Nov. 08.00-16.00    Julmarknad. Julmarknadskommittén. Alvik

V 50 Dag?                   Lucia får vi besluta om senare!

Bulletin

 

 För intern information ger klubben ut en Bulletin som kommer ut i 6 ex. per år.

Vänklubbar

Klubben har vänklubbar i Ålborg i Danmark, i Tokyo, Japan. Med klubben i Ålborg har vi besöksutbyte vartannat/tredje år.

Presidium

President  Ulla Munck af Fulkila  08-760 45 28

President Elect Britta Bertram

Past President Margareta Lundvall

Sekreterare Bertil E. Johansson

Kassör Berit Sepp

E-post mottagare och Webbmaster Bertil E. Johansson  

Klubbens tidning: Bulletinen  Bertil E. Johansson

Kontakt

Vår kontaktperson är Bertil Johansson
Telefon 08 – 85 50 08 alt. 08 – 571 423 37
Mobiltelefon 070 – 723 99 99

bertiljohansson35@bredband.net
 


Bli medlem hos oss

Om du vill bli medlem hos oss fyller du i detta formulär. Vi kommer att kontakta dig snarast möjligt.
Fyll i obligatoriska fält *.
captcha
Ladda om

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet