Det är i klubben som vi möts

Den lokala klubben är hjärtat för verksamheten - det är i den som medlemmarna möts. Det finns över 1000 Y´s Men-klubbar världen och minst lika många klubbprogram. Men gemensam är värdegrunden samt att man genom klubbverksamheten ska understödja socialt och humantärt arbete med inriktning på barn och ungdomar.

Den mest naturliga vägen är genom insamlingsarbete. Men även mer handfast arbete som att assistera som ungdomsledare scouterna eller vara "fadder"/rastmorsa har också sitt värde. I Sverige är arbetet med att sälja julkalendrar ryggraden för många klubbar, som i lilla Ulricehamn där den lokala klubben varje år säljer 3000 kalendrar. Andra exempel på inkomstinbringande verksamheter är en större hantverksmarknad i Jönköping, medan i Örebro arrangerar den lokala klubben en julmarknad och i Järfälla och Lund loppmarknad. I Göteborg bjuder man på sopplunch.

Du som är är intresserad av vår verksamhet är välkommen ta kontakt med närmaste klubb och dess president! Vi vill gärna bli fler och det finns alltid utrymme för den som vill vara med i en Y´s Men´s Club!

Välkommen

East Jerusalem Y´s Men & Women´s Club

Skriven av Bo Rybrand.

East Jerusalem Ys´Men´s & Women Club är en klubb som bildades den 17 oktober 2011. Klubben är den första i området och har från start 35 medlemmar. Klubben ingår i region Sverige eftersom Y´s Men ännu inte har en områdes-organisation framme för denna del av världen. Klubben rapporterar via region Sverige samtidigt som den är en ”independent club” i området Europa.

Klubben verkar i närhet av Östra Jerusalem KFUK/KFUM och har regelbundna månatliga möten med föreläsningar, grillutflykter till bl. a KFUM-gården i  Beit-Sahour (Invid Betlehem), till  arabiska ”Development Center i Jeriko” mm. Vid träffar och aktiviteter deltar både medlemmar och deras familjer samt många palestinska vänner.

Klubben vill utveckla vår verksamhet i samarbetet med KFUK/KFUM andra lokala frivilligorganisationer. Vi tycker att det finns mycket som vi kan göra och vi vill engagera alla medlemmar, vänner och supportrar - lokala och internationella. En utmaning är att ha tillräckligt med pengar för att genomföra våra drömmar och de projekt som kommer ut.

Klubben arbetar för med samhällsprojekt som syftar till att återansluta palestinska ungdomar från Västbanken med Jerusalem och glädjande har vår region engagerat alla Svenska Y´s Men i detta projekt. (Se en dag i Jerusalem under Aktiviteter). Många har aldrig kunna se staden på grund av de begränsningar i rörligheten för palestinier som upprätthålls av Israel. Projektet syftar till att stärka känslan av identiteten hos våra ungdomar.

Klubben ser nu fram mot att under våren 2013 starta en ny klubb i Betlehem. Ett samarbete med våra vänner i Beit Sahour har gjort detta möjligt.

Klubben behöver omtanke, praktisk hjälp, undervisning om Y´s Men och inte minst förbön som stöd i det fortsatta arbetet!

Presidie och kontakt

President Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  29 Nablus Road, P.O. Box 19023  911 99 East Jerusalem

 

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet