En hälsning från Y´s Men´s Club i Järfälla

Skriven av Bo Rybrand.

Här kommer en hälsning från Järfällaklubben med ett reportage från ett program som blev mycket trevligt med besök av Håkan Simonsson och Anna-Karin Shartzi.

Håkan har varit präst i S:t Lukas kyrka och är nu kyrkoherde i en annan församling och Anna-Katarina har sjungit i barnkören och medverkat i vår kyrka. Hon är katolik och arbetar i katolska församlingen i Järfälla.

Måndagen den 9 februari samlades 39 medlemmar och lyssna till Anna Katarina och Håkan när de berättade om sin bröllopsvandring till Santiago de Compostela Pilgrimsvägen är gammal – redan när heliga Birgitta gick den var den gammal! De som vandrar är människor av alla de slag och med olika mål: nunnor, de som ”söker sig själva”, japaner med kameror, en svensk man med whiskyflaskan etc.

Sammanlagt gick de 110 km under 5-6 dagar. Deras råd till andra: förbered er bättre än vi gjorde!  Det räcker inte att springa en Marathon för att förbereda sig? Nej, säger Håkan bestämt! Ändå hade de tränat innan, ordnat med bra skor, ombyte mm. De startade i Portomarin med + 12 grader och regn som fortsatte varje dag!  Redan första dagen kände Anna Katarina av knä och lårmuskler. När de såg en TAXI-skylt bestämde de sig för att” inled oss inte i frestelse” fick gälla. Den dagen var den tyngsta och Anna Katarina kunde inte gå nerför backarna till slut utan fick backa nedför dem! Efter den tredje dagen var de på väg att ge upp och ta en vilodag men efter en natts sömn och varmt bad gick de vidare. Sista etappen fick de sol! Och ”draghjälp” av ett amerikanskt par som gått hela sträckan på 80 mil. Vandringen avslutade med mässa och sång i Santiago de Compostela.

Vad de lärde de sig?

Tar man ett steg till kommer man fram!-Man ska hitta sin takt tillsammans.-De rekommenderar alla att gå pilgrimsvandringen.

Lite kuriosa. De gick: 191 475 steg, 114,65 km, 3,572 km/tim., 26 timmar och 6 minuter och gjorde av med 4635,8 kcal.

Kvällen avslutades med kvällsandakt i kyrkan.

Elisabeth Elmi      

Här nedan några bilder från samvaron vid kaffet.

              

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet