Minnesbilder och tankar från Arendal 2015

Skriven av Bo Rybrand.

Den 25 juni 2015 höll Y´s Men Region Norge sin årliga konferens i anslutning till Y´s Men Area Europas Convention 26-28 juni. 

Från Sverige deltog Barbro Thorén Hillbritt Jansson

Arendal är en underbar plats som ligger på Norges sydspets. Turligt nog var vädret strålande vilket naturligtvis förhöjde upplevelsen, även om vi största delen av tiden vistades inomhus.

 

På sedvanligt sätt öppnades konferenserna med flaggparad, musik, bibelläsning, ljuständning. 

Norge har f.n 1437 medlemmar i 54 klubbar, i konferensen deltog 111 varav 8 medföljande(ej medlemmar).

Under dagen berättade medlemmar från Y´s Men Ryssland om deras olika aktiviteter på ett mycket fängslande sätt.  Vi från Sverige bidrog med presentation om våra systerklubbar i Palestina och vårt pågående asylprojekt

i Jönköping. 

Temat för Area Europe Conference var:

Service with a Smile across the Borders

Vår Area har 6214 medlemmar i 282 klubbar. 160 personer deltog i konferensen

 

Höjdpunkterna under konferensen var huvudtalarren YMCA/YWCA,s Genenral sekreterare Johan Eltviks tal.samt presidenten för YMCA Europe Ed Egginks tal om Partnership Y´s Men &YMCA. 

Barbro Thorén presenterade STEP FOR ALL vilket uppskattades av många. Vi upplevde att flertalet av konferensdeltagarna aldrig hört talas om projektet även om det var c:a 2 år sedan det sjösattes.

 

Sammanfattningsvis upplevde vi att kanske det allra viktigaste ändå var att möta nya och gamla vänner, och att erfara att det fortfarande finns kraft och energi inom rörelsen. 

 

Hillbritt Jansson     Barbro Thorén 

 

 

Här nedan ett bildkollage från konferensen

 

 

Mer bilder.........

 

 

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet