Lars-Gustaf Winberg avliden

Skriven av Bo Rybrand.

Vi har den sorgliga plikten att meddela att region Sveriges ”grand old man” Lars-Gustaf Winberg har avlidit. Han insomnade stilla den 2 januari 2016 i en ålder av nästan 90 år.

Lars-Gustaf var välkänd inom Y's Men-rörelsen, inte bara i Sverige utan i hela världen, eftersom han var Internationell President 1988-89. Dessförinnan hade han varit Regional Director för region Sverige-Finland 1979-80, medlem av Y's Mens världsråd (International Council) 1981-84 och Area President för Europa 1982-83.

Lars-Gustaf gjorde inte något större väsen av sig, men gjorde ett stort intryck med sina goda idéer och förslag som fick stor betydelse för arbetet inom Y's Men. Inom den svenska regionen minns vi väl honom främst för hans outtröttliga arbete att starta klubbar i Polen och sedan de många resorna han gjorde för att hjälpa till att hålla igång verksamheten.

Lars-Gustaf ville också vara med och träffa många Y's Men när tillfällen bjöds. Han deltog i många konferenser och är nog den som har bevistat flest regionkonferenser av alla i Sverige. Även area- och världskonferenserna har blivit många, där den sista var i Stavanger så sent som 2012.

Vi lyser frid över Lars-Gustafs minne och ska aldrig glömma hans motto

”Walk beside me and be my friend”.

Begravningsgudstjänsten äger rum i Burlövs gamla kyrka, nära Åkarp, fredagen den 5 februari 2016 kl 14. De som vill deltaga vid minnesstunden ombeds anmäla sig till www.slottsstadensbegr.se eller per tel 040-60 80 240 senast 3 februari 2016.

Vill man hedra Lars-Gustafs minne, så ville han att det istället för blommor skulle lämnas bidrag till hans egen fond inom Y's Men, där pengarna används för att polska ungdomar ska få möjlighet att deltaga i Y's Men-aktiviteter.

Gåvor kan sättas in på Region Sveriges bankgiro 678-9069, skriv ”Lars-Gustafs minne” och en hälsning. Om utrymmet inte räcker till, så kan ni mejla en hälsning till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så skriver jag den på kondoleansbladen och överlämnar vid begravningen. Se till att betalningen och hälsningen når kassören respektive mig senast den 2 februari.

På Team Swedens vägnar

Torbjörn Sjöqvist

Dela

Rörelsens motto

Att erkänna det ansvar som följer varje rättighet